Ilse's Labyrinth

Cursussen vrij schilderen in diverse technieken voor beginners, gevorderden en professionals op verschillende gebieden. Natuurlijk ook voor originele kunstwerken voor elk gewenst budget.

Ilse Bachmann geeft alledaagse thema´s en vormen op haar eigen karakteristieke manier weer. Grote contrasten, intense kleuren, texturen en vloeiìngen bepalen de energieke weergave van onderwerpen. Vormen geïnspireerd op de natuur zijn een veel voorkomend thema in de schilderijen. Door een close up weergave van deze vormen en de specifieke manier van uitwerken krijgt de aanschouwer een heel nieuw beeld van een eenvoudig gegeven.

Visco-art: Ilse werkt tegenwoordig veelal in de techniek die zij zelf ´Visco-art’ noemt. Deze techniek heeft zij zelf ontwikkeld en is voornamelijk gebaseerd op het gebruik maken van de verschillen in viscositeit van verf. De acrylverf wordt gegoten op een basisvorm of textuur. Vaak gebruikt ze ook verf op alkydbasis, zodat er verschillende soorten brekingen van verf ontstaan. Deze manier van werken zorgt dat de schilderijen een eigen en heel herkenbare karakter hebben.

In 1998 is Ilse naast haar kunst begonnen met het geven van schildercursussen aan volwassenen en jongeren. Vanuit haar atelier maar ook op scholen deelde ze haar kennis van technieken en visie op het kunstschilderen. Nog steeds worden er verschillende technieken in deze cursus behandeld waaronder ook de techniek "Visco-art".

ilseslabyrinth1
ilseslabyrinth2
ilseslabyrinth3