Rosenhart Mosaics

Rosenhart Mosaics is het atelier van Anouk Rosenhart, afgestudeerd aan de Scuola Mosaicisti del Friuli in Italië en gespecialiseerd in de traditionele en moderne mozaïekkunst in marmer, natuursteen en smalti. Voor Romeins, Byzantijns, modern en hedendaags mozaïek, in opdracht en eigen ontwerp.

Na mijn studie Kunstgeschiedenis besloot ik mijn hart te volgen en een creatieve opleiding te doen. Ik wilde graag met mijn handen werken en een echte ambacht leren. Mijn liefde voor de Italiaanse kunst bracht mij in contact met de "Scuola Mosaicisti del Friuli" in Spilimbergo in Noordoost-Italië. Sinds 1922 biedt deze school, als enige ter wereld, een professionele driejarige opleiding in de mozaïekkunst. Het gebied is van oudsher een bakermat voor mosaicisti en terrazzieri; zij gebruikten de stenen uit de rivieren Tagliamento en Meduna en de smalti uit Venetië om vloeren en wanden te decoreren.

In juni 2014 heb ik mijn diploma gehaald als Maestra Mosaicista. Aan de hand van theoretische lessen heb ik alles geleerd over de mozaïekgeschiedenis, de materiaaleigenschappen, de kleurentheorie en het ontwerpproces. Door de vele praktijklessen beheers ik de techniek van het mozaïeken en weet ik alles van de verschillende stijlen en methodes.

Ik werk volgens de traditionele mozaïektechniek; met de martellina hak ik het materiaal in de desgewenste vorm, voor zowel de directe als indirecte methode. Ik ben gespecialiseerd in verschillende stijlen; van Romeins en Byzantijns tot modern en hedendaags. Hiervoor maak ik gebruik van verschillende materialen: marmer, natuursteen, smalti, stenen uit rivieren en andere niet natuurlijke maar bruikbare objecten. Ik werk in opdracht en maak eigen ontwerpen voor vloeren, wanden, portretten, 2D-kunstwerken en 3D-objecten in alle mogelijke vormen en afmetingen.

Wilt u een uniek verjaardagscadeau, een portret of een persoonlijk kunstwerk laten maken? U kunt altijd contact met mij opnemen, ook als u gewoon een keer wil komen kijken op mijn werkplek. U kunt natuurlijk ook met eigen ideeën, wensen of een ontwerp terecht bij Rosenhart Mosaics. Samen kunnen we dan kijken wat de mogelijkheden zijn voor een persoonlijk, ambachtelijk en origineel werk.

rosenhartmosaics2
rosenhartmosaics3
rosenhartmosaics5
rosenhartmosaics6
rosenhartmosaics4
rosenhartmosaics1