Claudia Hoogveld

grafisch kunstenaar en schrijver

Claudia Hoogveld is kunstenaar in woord en beeld. Haar teksten zijn beeldend, haar werk is sprekend. Ze moet creëren. Of dat nou schrijven, schilderen of gutsen is. Haar verbeeldingskracht is groot en ze houdt van expressie, textuur, subtiele gelaagdheid.

Ruim 45 jaar maakt ze linosnedes, een hoogdruktechniek, en daar geeft ze regelmatig workshops in. Sinds haar veertiende schildert ze waarbij ze zich het meest thuisvoelt bij de abstracte kunstenaars. Het is dikwijls stoer werk.

Daarnaast tekent ze graag het levensverhaal op van mensen. Variërend van een korte schets om voor te lezen bij een afscheid of jubileum tot een boek van tachtig pagina’s. Telkens blijkt het verwoorden van een leven een dierbaar proces dat ontroert. Vaak ontstaat er meer begrip, een ander perspectief en nog de wens het voortaan net iets anders te doen. Als grafisch vormgever kan ze het hele proces van eerste contact tot uiteindelijke portret verzorgen. Al deze activiteiten ontplooit ze vanuit haar bedrijf Luister en Kijk.

Claudia fietst, breit, gutst, kleurt, scheurt, plakt, kijkt, ziet, ruikt en overpeinst. Ze houdt van rafelranden en potloodstompjes.

claudiahoogveld1
claudiahoogveld5
claudiahoogveld6
claudiahoogveld8
claudiahoogveld2
claudiahoogveld7
claudiahoogveld3
claudiahoogveld4